zondag 17 mei 2020

Linzensalade

Eeen heerlijk zomersrecept. Lekker fris van tante Dora. Ik kook altijd zelf linzen en bewaar ze in porties in de vriezer. Ze zijn ook zo gekookt. Met een stukje stokbrood! Heerlijk.

Koken linzen met de hooikist:
Breng de linzen in ruim water aan de kook. Zet ze 2 uur in je hooikist of gewoon in bed. Goet ze af en doe ze in portie in de vriezer


Ingrediƫnten
• 250 gram gedroogde groene linzen ( 500 gr gekookte linzen)
• een hele komkommer
• een knoflookteen
• een theelepel gedroogde rozemarijn of bonenkruid
• een afgestreken eetlepel gehakte verse munt
• een eetlepel gehakte bieslook (of ander vers kruid)
• een eetlepel witte (wijn)azijn
• anderhalve eetlepel olie
• zout en peper

Werkwijze:

Maak de dressing door zout, peper, azijn en olie goed door elkaar te klutsen, tot een enigszins dikkig sausje ontstaat. Voeg daar de fijngehakte verse munt aan toe. Die staat al fier boven de grond in bak en tuin, dus tast toe! Laat deze vinaigrette maar even staan, zodat de smaken aan elkaar kunnen wennen
Schil de komkommer (of laat de schil erom, als je dat lekkerder vindt), en snij ‘m in niet te kleine dobbelsteentjes. Hak ook de bieslook grof. Meng nu alles goed door elkaar: de gare linzen, de komkommer, de bieslook en de muntdressing. Schep de salade op vier mooie bordjes, eventueel op een bedje slablaadjes, als je die nog in de koelkast hebt liggen. Ziet dat er niet zomers uit? De salade heeft een heleboel aparte smaakjes, die samen heel goed kunnen. Lekker als vooraf, als sla erbij, of als lunchgerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten