Een lekker recept dat ik vond bij Marloes op de site OptimaVita. Ik maak het alleen met meer groente. Een lekker vegetarisch recept
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd:15 minuten minuten
Materiaal: geen bijzondere spullen
Ingrediënten (2 personen)
125 gram meergranenrijst van de Aldi
200 gram gekookte sperziebonen( of uit de vriezer)
1 wortel
1 ui
1 rode paprika
100g taugé
1/4 komkommer
2 eieren( hard gekookt)
zout
knoflook
mespunt koriander
mespunt dajhe
Voor de pindasaus
30 gram pindakaas ( een soort zonder suiker)
50 ml melk, eventueel kun je ook sojamelk of water nemen.
1/2 eetlepel sojasaus
1/2 theelepel sambal
Werkwijze:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe een klein laagje water in een pan en breng hierin de sperziebonen, de in grove stukjes gesneden paprika en wortel aan de kook.
Doe na 3 minuten taugé erbij. Kook deze 1 minuut mee en giet dan de groenten af.
Snijd de komkommer in plakjes en vervolgens door de helft en doe deze ook bij de groenten.
Voeg de zout en de kruiden naar eigen ssmaak toe.
Doe de pindakaas, de melk, de ketjap en de sambal in een klein pannetje. Zet op een zacht vuurtje, blijf constant roeren! Als het een klein beetje dikker wordt, zet je het vuur uit. Let op! Het dikt later nog verder in. Voeg eventueel nog een beetje melk of water bij als het toch te dik is.
Doe de rijst op een bord, serveer de groenten en de stukjes komkommer er half overheen. Snijd de eieren in vieren, op elk bord gaan 4 kwarten. Giet vervolgens de pindasaus erover.
Bron: Optimavita
Geen opmerkingen:
Een reactie posten