Het enige nadeel is dat je geduld moet hebben, want het brood moet acht uur rijzen. Ik heb het brood in plakjes gesneden en vervolgens in de vriezer gedaan, zodat het lekker vers blijft.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd:11 uur.....
Materiaal: 2 cakeblikken
Ingredienten
300 gram speltbloem
300 gram havermout
1/2 theelepel zout
20 gram bakkersgist
450 ml water
2 eetlepels gebroken lijnzaad
2 eetlepels zonnebloempitten
eventueel kruiden( bijv tijm,oregano,rozemarijn etc voor een Italiaans brood)
Werkwijze:
Verdeel dit over twee cake blokken en laat je wederom afgedekt staan, deze keer voor 2 uren.
Als het rijsproces afgelopen is, zet je het brood voor ongeveer 35 minuten in de oven op 200 graden. Laat het brood een beetje afkoelen voordat je het stort. Je kunt het zowel warm als koud eten.
Lekker met eigen gemaakte kruidenroomboter.
Variaties te over zijn er te bedenken. Met spinazie, met olijven en paprika. Met rozijnen en abrikozen...
Klik hier voor de link naar Maaikes wereld
Hier met spinazie en geitenkaas |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten