Ingrediƫnten
1 liter water
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 bouillonblokjes
flinke hand verse basilicum
een pak gezeefde tomaten of 1 kilo verse rijpe tomaten
evt peper en zout
Gevulde tomatensoep:
2 stengels bleek selderij
dikke wortel
zoete aardappel ( naar smaak)
handje groene erwten
peterselie
Werkwijze:
Snijd de ui in stukjes en bak deze even glazig in een koekenpan
Breng een liter water aan de kook.
Voeg de uien toe en het pak met gezeefde tomaten.
Laat dit even koken en voeg dan de gesneden knoflook toe.
Voeg tot slot peper en zout naar smaak toe.
Als je de tomatensoep maakt met verse tomaten, dan moet je eerst de tomaten ontvellen. Laat dan de tomaten 5 minuten koken en gaan dan even met de staafmixer door de soep.
Wil je de soep met groenten voeg dan nu de groenten toe.
1 liter water
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 bouillonblokjes
flinke hand verse basilicum
een pak gezeefde tomaten of 1 kilo verse rijpe tomaten
evt peper en zout
Gevulde tomatensoep:
2 stengels bleek selderij
dikke wortel
zoete aardappel ( naar smaak)
handje groene erwten
peterselie
Werkwijze:
Snijd de ui in stukjes en bak deze even glazig in een koekenpan
Breng een liter water aan de kook.
Voeg de uien toe en het pak met gezeefde tomaten.
Laat dit even koken en voeg dan de gesneden knoflook toe.
Voeg tot slot peper en zout naar smaak toe.
Als je de tomatensoep maakt met verse tomaten, dan moet je eerst de tomaten ontvellen. Laat dan de tomaten 5 minuten koken en gaan dan even met de staafmixer door de soep.
Wil je de soep met groenten voeg dan nu de groenten toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten