vrijdag 9 juni 2017

Tomatensoep

Een moeder van school vertelde dat ze tomatensoep had gemaakt. Dat heb ik ook al eens gedaan en ik zag dat hij niet op mijn blog stond. Ik heb een makkelijke versie en een een wat meer bewerkelijke versie. Juist nu is een bordje tomaten soep met een broodje en salade zo lekker.




Voorbereidingstijd: 10 - 20 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Materiaal: soeppan


Ingrediƫnten
1 liter water
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 bouillonblokjes
flinke hand verse basilicum
een pak gezeefde tomaten  of 1 kilo verse rijpe tomaten
evt peper en zout


Gevulde tomatensoep:
2 stengels bleek selderij
dikke wortel
zoete aardappel ( naar smaak)
handje groene erwten
peterselie

Werkwijze:
Snijd de ui in stukjes en bak deze even glazig in een koekenpan
Breng een liter water aan de kook.
Voeg de uien toe en het pak met gezeefde tomaten.
Laat dit even koken en voeg dan de gesneden knoflook toe.
Voeg tot slot peper en zout naar smaak toe.

Als je de tomatensoep maakt met verse tomaten, dan moet je eerst de tomaten ontvellen. Laat dan de tomaten 5 minuten koken en gaan dan even met de staafmixer door de soep.

Wil je de soep met groenten voeg dan nu de groenten toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten