maandag 5 juni 2017

Bonensoep met 4 soorten bonen

Met de Pinksterdagen hebben we stevig gefietst. 260 km in totaal. Om de eiwitten en de mineralen aan te vullen bedacht ik een stevige eiwitsoep. Ik heb van alle bonen uit mijn vriezer 75 gram gepakt. Ik had witte bonen, doperwten, rode bonen en kikkererwten. (is natuurlijk geen boon..) Met elkaar samen goed voor een stevig soepje!

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20  minuten
Materiaal: soeppan

Ingrediƫnten
1,5 liter water
1 grote ui
2 stengels bleek selderij
dikke wortel
zoete aardappel
300 gram verschillende soorten bonen
2 teentjes knoflook
peterselie
3 bouillonblokjes zonder suiker*
evt. wat gehakt

Werkwijze:
Zet de pan op met 1,5 liter water. Snijd de ui in kleine stukjes en doe deze in de pan. Idem met de wortel en bleekselderij. Laat dit 6 minuten koken. Voeg dan de zoete aardappel, ook gesneden in kleine blokjes, toe. Nog 2 minuten laten koken. Snijd de knoflook. Voeg deze samen met de bonen toe. Laat dit 5 minuten zachtjes koken. Voeg bij het serveren de gesneden peterselie toe,
Naar smaak zout en peper toevoegen.

Bouillon blokjes blijft moeizaam: De eerste is zonder toegevoegde suiker. De tweede ook, maar er zit maiszetmeel in. En dat is ook een vorm van suiker....
*  Cenovis heldere groentebouillon
* Heldere groentebouillonblokjes zonder gist Your Organic Nature

Geen opmerkingen:

Een reactie posten