zondag 11 juni 2017

Wortelsoep met amandel en sinaasappel

Ik kocht een zakje worteltjes ergens onderweg bij een Coop. Achterop het zakje stond een lekker recept voor een soepje.


Benodigdheden
Materiaal: soeppan, staafmixer
Kooktijd: 20 minuten

IngrediĆ«nten 
6 eetlepels olijf olie
300 gram wortels
1 ui gesnipperd 
1 mespunt kaneel
1 mespunt komijnpoeder
800 ml groentebouillion 
2 eetlepel amandelschaafsel
Rasp en sap van een sinaasappel
1 eetlepel verse munt, gehakt

Werkwijze
Bak in een pan de wortels en de ui glazig in vier eetlepels olijfolie. Voeg de kaneel en de komijn toe en bak dit ook even mee. Giet de bouillion toe. Kook dit zachtjes 12 minuten.
Rooster in een pan de amandelen. 
Voeg de raps en het sap van de sinaasappel toe aan de 2 overgebleven eetlepels olijf olie. 
Pureer de soep. Strooi het schaafsel over de soep. Giet er een beetje sinaasappelsap olie over. Eet het met een paar plakjes volkoren stokbrood.

E


Geen opmerkingen:

Een reactie posten