donderdag 29 april 2021

Pastafrittata; lunch of licht hoofdgerecht voor 4 personen

Op een regenachtige dag op de Camino anders dan anders ben ik op zoek naar wat ik allemaal met restjes zou kunnen maken. Ik trof deze link aan.

https://www.milieucentraal.nl/eten-en-drinken/voedselverspilling/recepten-voor-restjes/




IngrediĆ«nten: 

2 uien, gesnipperd
ca. 200 tot 250 g gare pasta
6 eetlepels olijfolie
6 eieren
50 g geraspte Parmezaanse of oude kaas
4 eetlepels gehakte groene kruiden: bieslook, peterselie, dille, of koriander
zout, versgemalen peper

extra: ovenvaste, diepe koekenpan (met anti-aanbaklaag) of braadpan

Werkwijzen:

Verhit 1 eetlepel olie in de pan en bak de uien al roerend ca. 4 minuten op laag vuur. Schep ze uit de pan en laat afkoelen. Klop de eieren, kaas, kruiden, een flinke snuf zout en peper goed door elkaar. Meng de gare pasta en de ui erdoor en voeg nog wat extra zout en peper toe.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de rest van de olie in de pan en verhit op hoog vuur. Voeg het ei-pastamengsel toe en draai het vuur lager. Bak de omelet circa 10 minuten op laag tot middelhoog vuur. Zet de pan in de oven en bak de omelet nog circa 10 minuten tot de bovenkant stevig is. Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een bruin korstje. Eet de omelet meteen, of laat hem afkoelen, snijd hem in punten en neem ze (in aluminium- of plastic folie) mee als lunchhapje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten