vrijdag 21 december 2018

Auberginetajine

Een tajine is oorspronkelijk een aardewerken stoofpot. De gerechten die ermee gemaakt worden ontlenen er tevens hun naam aan. Vooral in de Marokkaanse keuken is de tajine populair.
Ik had er nog nooit iets mee gedaan. Maar dit is toch erg lekker. We eten het met een beetje rijst of met een frisse salade.


Ingrediƫnten:
• 1 aubergine
• 2 el olie
• 1 ui
• 1 teentje knoflook
• 100 g champignons
• 5 gedr. abrikozen
• 1 tl kurkuma
• ½ tl gemalen koriander (ketoembar)
• 1 tl gemalen komijn (djinten)
• 1 blik tomatenblokjes
• ¼ groentebouillon-
• 250 gram kikkererwten

Werkwijze:
Was de aubergine en snijd hem in repen of blokjes. Bak de aubergine 10 minuten in 1 eetlepel olie. Maak de ui, de knoflook en de champignons schoon. Snijd de ui en de knoflook klein en de champignons in plakken. Snijd de abrikozen in reepjes. Verwarmde rest van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook met de specerijen. Bak de champignons mee. Voeg de abrikozen, de tomatenblokjes, 1 dl water en het stukje bouillontablet toe en laat dit 10 minuten koken. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Meng er de tomatensaus en de champignons door. Stoof het geheel nog 10 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten