zaterdag 8 december 2018

Wortelsoep

Vandaag had ik nog een partij wortels die op moesten. Mooie reden voor een soepje. In de vriezer nog twee bakjes linzen. Als je googelt zie je een hele serie recepten. Ze lijken op elkaar, maar allemaal net even anders. Ik doe mijn versie erbij.



Materialen
-staafmixer of keukenmachine of blender


Ingrediƫnten
2 el olie
1 grote ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 kilo winterwortel, in blokjes
2 tomaten, in stukjes  of een blikje tomaten blokjes
2 tl korianderpoeder (ketoembar)
1 tl komijnpoeder (djinten)
1 liter kruidenbouillon (tablet)
zout, versgemalen zwarte peper
linzen (400 gram)
15 gram verse koriander, grof gesneden

Bereiden
Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan.

Schep de wortel, tomaten en specerijen erdoor en bak alles 1-2 minuten.

Voeg de bouillon toe.

Breng alles aan de kook en laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de wortel helemaal gaar is.

Pureer alles met de staafmixer tot een glad gebonden soep.

Breng op smaak met zout en peper.

Voeg de linzen met vocht toe en breng de soep al roerend aan de kook.

Roer tot slot de helft van de koriander erdoor.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten