Via het blog van Fitaddict kwam ik aan het recept van deze broodjes. Zoals altijd wat aan gepast, want ik probeer tarwe te vermijden. Maar met havermoutmeel kan het ook. Ik had ook nog wat kastanjes in de vriezer. Dat wil ook.
Deze zijn met walnoten, maar rozijnen kunnen ook. Of pecannoten.
Ingrediënten
250 gram havermoutmeel
200 gram magere kwark
100 gram walnoten (in stukjes)
2 eetlepels honing
1 eetlepel bakpoeder
1 ei
1 banaan
snufje kaneel en zout
Werkwijze:
Leg alle ingrediënten vast klaar en pak een grote bak en je weegschaal.
Weeg 250 gram volkoren tarwemeel af en stop deze in de bak.
Dan de 2 eetlepels honing erbij. Ik gebruik gewone bloemenhoning. Niks speciaals. Je kunt extra honing toevoegen voor een zoeter broodje. 2 Eetlepels was voor mij voldoende!
Doe vervolgens wat kaneel (naar smaak) en zout in de mengkom.
Bakpoeder toevoegen, een volledige eetlepel is echt nodig!
Dan zo'n 200 gram magere (franse) kwark.
Dan de walnoten nog. Ik heb een kaars gebruikt om ze te pletten en kleiner te maken. Ik heb namelijk geen vijzel o.i.d. Dit werkt super!
Prak vervolgens de banaan en voeg de overige ingrediënten nog toe aan het beslag.
Roer dit nu door met een mixer of garde tot een mooi deegje. Maak hier vervolgens 6 ronde bollen van en zet de oven vast op 200 graden. Wil je alle bollen exact dezelfde voedingswaarden meegeven? Weeg dan het totale beslag en deel dit getal door 6 om te weten hoeveel gram je voor 1 broodje moet pakken. Ideaal en zo zijn ze allemaal gelijk.
Bakken in een voorverwarmde hetelucht oven voor 18 minuten op 200 graden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten