dinsdag 25 december 2018

Zoete aardappel latkes ((aardappelkoekjes)

Recept voor latkes

Met Chanoeka eet men gerechten gebakken in olie. Zo wordt op een symbolische manier verwezen naar het Chanoeka-wonder; het kruikje olie dat niet een dag maar acht dagen bleef branden.



Materiaal: snijplank, messen, koekenpan, schaal, spatel ,zeef, theedoek

Ingrediënten:
6 grote geschilde aardappelen
1 ui
3 eieren
½ kop meel
zout en peper
arachide olie



Ingrediënten voor een koolhydraat armere variant:
6 grote zoete ongeschilde aardappelen
1 ui
3 eieren
½ kop havermoutmeel
zout en peper


Werkwijze:
De rauwe aardappelen grof raspen en in vergiet uit laten lekken. Dan laatste water eruit persen en droog deppen met keukenpapier. Ui klein snijden. Eieren klutsen. Alle ingrediënten mengen. Mengsel mag niet te stijf worden. De olie heet laten worden. Met een lepel portie maken en deze in de olie leggen. Een beetje platdrukken. Aan beide zijden op niet te hoge temperatuur voorzichtig bakken. Serveren met appelmoes, compote of zure room.

Klik hier voor het Chanoeka boekje

Nog een recept uit de glossy de week van het vlees:

100 g zoete aardappel, geschild en geraspt
1 el boekweit
½ rode peper, zaadlijsten
verwijderd en fijngesneden
1 ei
1 rode ui, fijngesneden
25 g boerenkool
zonnebloemolie
zout en peper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten