Lekker een erg makkelijk en lekker muesli reep recept!
Ingrediƫnten:
chocolade-haver-laag
1 rijpe banaan (houd een tweede achter de hand)
100 gram havervlokken
tussen de 40 en 80 gram cacao poeder, die ouderwetse bittere of ‘raw’ cacao poeder
2 el kokosvet
1 el honing (zie ‘zout vs zoet gehalte’ hierboven)
1 tl grof mineraalrijk zout
noten-laag
170 gram ongezouten cashewnoten, mag een mix zijn, mag gebrand zijn
2 el kokosvet
1 el honing
1 tl mineraalrijk zout
Werkwijze
Doe de benodigdheden voor de chocolade-haver laag in een kom.
Meng deze met behulp van een keukenmixer tot een samenhangend geheel.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en verdeel de chocolade-haver mix over de bodem.
Duw aan met de bolle kant van een lepel en zet weg in de koelkast. Als u de lepel tussendoor onder de warme kraan houdt, kunt U het mengsel makkelijker aandrukken.
Doe de benodigdheden voor de noten laag in een keukenmachine of blender.
Laat de keukenmachine het werk doen tot het een samenhangend geheel is.
Haal het cakeblik uit de koelkast en verdeel het noten mengsel over de chocolade-haver laag.
Druk aan met de bolle kant van een lepel.
Dek het cakeblik af met plastic folie en zet het voor een half uur in de vriezer of een nacht in de koelkast.
Haal de twee kleurige plak uit het cakeblik en snijd het met een warm en vochtig mes in smalle repen.
U kunt de No-Bake noten-chocolade-haver-repen in een afgesloten trommel vijf dagen in de koelkast bewaren (als ze het zo lang volhouden tenminste).
Eventueel kunt u iedere reep omwikkelen met bakpapier en dichtplakken met een stukje washi-tape of plakband.
Bron:http://www.koninginminima.nl/no-bake-noten-chocolade-haver-reep/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten