vrijdag 21 december 2018

Pompoensouffle

Altijd feestelijk om dit gerecht te serveren. Ik heb 8 mooie rode schaaltjes. Leuk hoor.



Ingrediënten
2 eetlepels olie
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
600 gram pompoenen (geschild, in blokjes)
200 groentebouillon
nootmuskaat
3 eieren (gesplitst)
50 gram oude kaas (geraspt)
of kerrie poeder, tijm en salie


Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten.
Voeg de knoflook en pompoen toe en fruit 1 minuut mee.
Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat circa 20 minuten zachtjes koken.
Giet de pompoen af door een zeef en schep in een kom.
Pureer de pompoen en laat afkoelen.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Klop de eidooiers los en schep ze samen met de kaas door de pompoenpuree.
Klop de eiwitten stijf met een snuf zout en spatel rustig door de pompoen.
Zet de potjes op een bakplaat of in een ovenschaal.
Verdeel het pompoenschuim over de potjes en bak de soufflés in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. Serveer direct.

Lekker met een groene salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten