zaterdag 8 december 2018

Prei courgette en tijm fritatta

Wij zijn dol op fritatta's. Ze zijn zo gemakkelijk te maken. En altijd lekker, zowel warm als koud. En met allerlei restjes uit de koelkast. Ergens kwam ik dit recept tegen. Weet eigenlijk niet meer waar, maar ook erg lekker. Als dan de prei in de aanbieding is, zoals deze week, dan is dit een lekker receptje. Heb je geen courgette? Zoete aardappel kan ook!


Ingrediƫnten:
• 1 grote ui
• 2 preien
• 1 kleine courgette
• 2 el olie
• tijm een flinke eetlepel
• 3 a 4 eieren
• 4 el halfvolle melk
• 40 g geraspte  kaas

Werkwijze:
Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de courgette in halve plakken. Fruit de ui en de prei in de olie in een grote koekenpan zacht. Voeg de courgette toe met wat tijm en peper. Stoof de courgette in 8 minuten gaar. Klop de eieren los met de melk en wat peper en klop de kaas er door.

Dan zijn  er twee opties:

1. Schenk de melk en eieren over de groente. Laat de eieren met een deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar worden. Keer eventueel de frittata met behulp van een groot deksel en laat de andere kant kleuren. Beleg het volkorenbrood met stukken frittata.

2. Doe  bakpapier in een schaal en doe daar de ui ect in. Doe er dan de melk met eieren overheen en plaats dit midden in de oven op 200 graden en laat het 25 min garen.

Zelf vind ik optie 2  het makkelijkst.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten