zondag 23 december 2018

Glutenvrije chocoladecake

Het recept ontving ik van De Notenshop bij een bestelling. Ik heb het nog niet gemaakt maar het lijkt me erg lekker.  Ik zag later dat deze kwam van www. OhMyPie. nl. Deze website staat vol met glutenvrije recepten.

Materiaal
deegmixer /foodprocessor
cakevorm 24 cm
bakpapier

Ingrediënten
500 gram kikkererwten
75 gram geroosterde pecannoten
50 gr rauwe cacaopoeder
150 ml water/ 150 gr kokosmelk
4 eieren( evt 6 eetlepels geweekte gebroken lijnzaad en een banaan)
1 tl speculaaskruiden
1 tl bakpoeder
snufje zeezout
100 g medjoul dadels( 200 gram wortels gekookte en gepureerd kan ook)
50 pure chocola
evt 100 gr frambozen

Als toevoeging staat dat als je dadels of iets anders gebruikt halve theelepel backing soda miet toevoegen en een scheut appelazijn.

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed ondertussen de cakevorm met bakpapier of vet deze goed in.
Spoel de kikkererwten schoon in een vergiet. Pureer deze samen met de eieren, pecannoten, kokosmelk, speculaaskruiden, bakpoeder, zeezout en het zoetmiddel met een foodprocessor tot een stevig beslag.
Hak de pure chocolade grof en spatel dit door het chocolademengsel.
Zet het chocoladebeslag even aan de zijkant en ga ondertussen aan de slag met het maken van de cheesecakeswirl. (150 gr kokosyogurt en een tl vanille extract)
Laat de yoghurt goed uitlekken, het mag niet vloeibaar zijn maar het moet schepbaar zijn, anders wordt jouw cake te nat. Roer hier het zoetmiddel en de vanille doorheen.
Verdeel de helft van het chocolade beslag over de bodem van de cakevorm. Strooi hier enkele frambozen overheen en eventueel wat pecannoten en gehakte pure chocolade. Schenk de rest van het beslag in de cakevorm.
Swirl de yoghurt over de cake en maak hier met een vork een leuk patroontje van. Strooi de overige chocolade over de cake.
Schuif de cake de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 45 a 50 minuten.
Laat de cake goed afkoelen buiten de oven. Ik benadruk, GOED afkoelen. Schuif de cake de koelkast in voor zo’n twee uur zodat de cheesecakevulling goed op kan stijven. Eerlijk waar, het is het wachten waard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten