vrijdag 21 december 2018

Gesouffleerde zoete aardappel

Een AH gerecht. Erg lekker met een frisse salade.



Ingrediënten
* 4 zoete aardappels (schoongeboend, middelgroot)
* 2 eetlepels olijfolie
* 100 milliliter slagroom
* 1 ei (gesplitst)
* 50 gram oude kaas (geraspt)
* nootmuskaat

Voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Wrijf de aardappels rondom in met olie en leg ze in een ovenschaal.
Prik hier en daar in met een vork. Dek de schaal goed af met aluminiumfolie en pof de aardappels in de oven in circa 40 minuten gaar.

Maak het folie tot de helft van de schaal los en laat de aardappels buiten de oven afkoelen tot lauwwarm. Maak een inkeping in de lengte en lepel voorzichtig het kruim eruit. Laat daarbij een deel van het kruim rondom zitten zodat de aardappels stevig blijven. Leg de aardappels terug in de ovenschaal.


Vervolgens:

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Prak het aardappelkruim fijn en klop de slagroom en eidooier erdoor. Voeg de kaas, zout, peper en nootmuskaat toe.

Klop in een schone kom het eiwit met een snuf zout goed stijf en spatel door het aardappelbeslag.

Vul de holtes van de aardappels met het beslag en souffleer de aardappels in circa 20 minuten in het midden van de oven. Serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten