donderdag 23 februari 2017

Osawa cake

Osawacake is een nederlands recept, ook al doet de naam anders vermoeden. Rijst vormt de basis. Mooi voor het verwerken van restjes.

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Baktijd:  45 a 50 minuten
Materiaal: bakblik


200 a 300 gram zilvervliesrijst (liefst ronde rijst die nog plakkerig is)
75 gram rijstmeel
150 gram nootjes (amandelen, walnoten, hazelnoten… it’s up to you!)
150 gram rozijnen
100 gram havervlokken
2 eetlepels kokosolie
1 theelepel zeezout
1 theelepel vanillerasp
2 ½ theelepels kaneel
appelmoes van 2 a 3 appels of 2 wortels
sesamzaad om het bakblik mee te bestrooien

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de rijst (restjes werken nog beter!) en week de rozijnen in warm water. Vet een cakevorm in met een beetje kokosolie en bestrooi de zijkanten met het sesamzaad. Kook appel(s) tot moes, je hebt ongeveer 180 ml nodig. Rooster de nootjes.

Meng vervolgens alle ingrediƫnten door elkaar zodat je een plakkerige massa krijgt. Doe het mengsel in de cakevorm en druk het stevig aan. Vergeet niet om de bovenkant ook te bestrooien met sesamzaadjes. Bak de osawa cake ongeveer 45-60 minuten in de ove

Geen opmerkingen:

Een reactie posten