zaterdag 25 februari 2017

Ovengroenten met zoete aardappelen en kip

Een heerlijk recept van dochterlief mee aan kwam. Het blijkt uit de Allerhande van de AH te zijn. Maar is suiker- en gluten vrij. We hebben het recept gemaakt. Heel erg lekker.
Maar is ook goed aan te passen: kan ook zonder vlees en dan met een frisse salade.



Voorbereidingstijd: 25 minuten
Kooktijd:  25 minuten
Materiaal: geen bijzonderheden

Ingredïenten:
1 zak paprikamix (3 stuks)
500 gram zoete aardappelen
2 rode uien
400 gram kikkererwten (blik)
1 el gedroogde oregano
4 el olijfolie
15 gram  peterselie
300 gram kipfiletblokjes

evt. 250 g cherrytomaten

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in dunne partjes. Snijd de uien in dunne parten. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng de paprika, aardappel, ui, kikkererwten en oregano met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de kip door het aardappel-groentemengsel. Zet terug en schep weer na 10 min. de tomaten erdoor. Bak nog 5 min. Neem uit de oven, meng de peterselie erdoor en serveer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten