zondag 12 februari 2017

Worteltjestaart

Altijd een succes op feestjes en partijen: worteltjestaart. Wel wat werk, maar als je de goede ingredienten in huis hebt, is het zo gepiept. Ik doe de taart niet in een taartblik. De punten zijn dan gauw veel te groot. Ik doe het beslag in een vierkant ovenschaal met bakpapier en snijdt er kleine blokjes van.

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 50 minuten
Materiaal: vierkante ovenschaal, bakpapier


Ingrediƫnten:( voor 8 tot 12 personen)
Kokosmeel - 100 gram
Havermout -50 gram
Speltbloem – 150 gram
Kaneelpoeder - 1 eetlepel
Kardemompoeder - 1 theelepel
Kaneel – 2 theelepels
Zeezout - 1 theelepel
Bakpoeder - 1 dikke theelepel
3 middelgrote wortels, geschild en geraspt
2 bananen
1 sinaasappel
5 dadels( in kleine stukjes)
rozijnen - 40 gram( even wellen)
gehakte walnoten- 50 gram
gojibessen - 40 gram
 (Griekse of anders volle) yoghurt - 75 gram
2 / 3 eieren
evt. dunner maken met amandelmelk

Topping:
Roomkaas met slagroom evt. met agave siroop

Doe eerst de droge ingredienten  in de kom. Ik rasp de wortels niet, maar doe de wortels, met de banaan en de sinaasappel in mijn keukenmachine en mix alles klein.
Doe dan de eieren en de yogurt toe en maak er een beslagje van. Als laatste de noten en de bessen.
En helemaal tot slot de bakpoeder. Dan moet het beslag ook direct in de oven om dat anders het slag in zakt.

Als je de taart serveert kun je de de roomkaas op de taart doen. Snijdt de taart in kleine stukjes... mmmmm




Geen opmerkingen:

Een reactie posten