dinsdag 28 februari 2017

Broccoli salade met tonijn en kikkererwten

Broccoli is gezond en erg lekker, althans dat vinden wij. Ik gebruik de broccoli voor alles: frittata, soep, als groente en voor de salade. Een favoriet recept hieronder.



Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Materiaal: geen bijzonderheden

Ingredïenten:
500 gram broccoli
100 gram kikkererwten
1/2 blikje tonijn
eetlepel gebroken lijnzaad
eetlepel zonnebloempitten
1 theelepel edelgist
snufje zout
1/2 theelepel kurkuma

Werkwijze:
Snijd de broccoli roosjes van de stronk. Snijd de stronk in kleine stukjes. Kook de stronk eerst 2 minuten. Voeg daarna de roosjes toe. Kook ze samen nog 3 minuten.
Laat dit afkoelen.
Haal de kikkererwten uit de vriezer en roer deze door de broccoli. Deze is dan gauw afgekoeld en de kikkererwten ontdooien sneller.
Voeg dat de lijnzaad en zonnebloempitten toe,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten