Ik kook de kikkererwten graag Dan weet je zeker dat ze zonder suiker en andere ingredïenten worden gekookt.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Materiaal: geen bijzonderheden
2 tl gemalen komijn (djinten)
2 kaneelstokjes
400 g tomatenblokjes (blik)
150 g zachte geitenkaas
1 courgette
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
1 pompoen
1 mespunt cayennepeper
800 g kikkererwten (blik à 400 g)
1 ui
Werkwijze:
1. Schil de pompoen, verwijder de pitten en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de courgette in grove stukken. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Fruit in een pan met dikke bodem de ui en knoflook 1 min. in olie.
2. Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg de pompoen, courgette, kikkererwten, tomatenblokjes, komijn, cayennepeper en kaneelstokje toe.
3. Schep het geheel goed om. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het gerecht met deksel op de pan zacht stoven tot de pompoen zacht is; schep af en toe om. Schep het gerecht in een schaal. Verbrokkel de geitenkaas en strooi over het gerecht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten