Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Materiaal: geen bijzonderheden
Kooktijd: 20 minuten
Materiaal: geen bijzonderheden
Ingrediënten:
2 eetlepels olijfolie250 gram spekblokjes
1 ui, fijn gesnipperd
1 laurierblaadje
1 takje tijm of een theelepel gedroogde tijm
1 blik gepelde tomaten
2 blikken linze (a 400 gram)*
750 ml bouillon van blokjes
400 gram verse spinazie
100 ml Griekse yoghurt
handje verse peterselie
* ik kook liefst zelf de linzen. Je moet deze dan een avond van de te voren de linzen in de week zetten en rekening houden de volgende dag met een uur kook tijd.
Werkwijze:
Bak de spekblokjes knapperig in de soeppan. Voer de laurier ui en tijm toe, linzen en bouillon toe en laat dit circa 15 minuten pruttelen.
Breng de soep op smaakt met zout en peper.
Voeg nu de spinazie toe en laat deze slinken in de hete soep.
Serveer de soep met een schep Griekse yoghurt en bestrooi de soep met peterselie.
Tip:
Ik had geen gepelde tomaten in huis. Heb toen een schep mosterd toegevoegd. Met een stukje blauwe schimmelkaas en een theelepel Griekse Yogurt: heerlijk....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten