donderdag 23 februari 2017

Monchou toetje

Een lekker toetje, eenvoudig en snel te maken. Ik maak het toetje zelf zonder suiker uiteraard. Maar een agave siroop kan natuurlijk.Vroeger maakte ik ook altijd een een bodem van koekjes. Maar dat doen we natuurlijk niet meer. Met wat experimenteren kom kwam ik op het volgende recept.




Voorbereidingstijd: 20 minuten
Baktijd:  geen
Materiaal: geen bijzonderheden


Ingrediƫnten: voor 8 personen
2 bananen
5 dadels
100 gram havermout
50 gram kokosvet
1/2 pakje roomkaas van de aldi
1/2 pakje slagroom
diepvries fruit

Werkwijze:
Prak 1 banaan en snijd de dadels in stukjes. Roer hier de havermout doorheen en het gesmolten kokosvet.
Verdeel dit over 8 glaasjes en druk dit goed aan. Laat dit opstijven in de koelkast.
Klop de slagroom stijf en doe hier de roomkaas door heen met de 2de geprakte banaan.  Laat dit staan in de koelkast tot je aan het toetje toe bent. Verdeel slagroom en de roomkaas over de glaasjes. Verdeel daar weer het ontdooide fruit over.
Ter garnering een vlokjes havermout over het fruit strooien.

Mocht het te zuur zijn: een paar drupje agave siroop zou kunnen. Wij zijn inmiddels zo gewend aan suikerloos eten dat me dit niet meer opvalt.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten