zaterdag 25 februari 2017

Brownies van zoete aardappelen

Een lekker gezonde snack. Lekker bij een heet kopje koffie. manlief moest wel wat wennen aan de smaak. Ik besmeer de brownie met een beetje roomkaas. Mmmmm...


Voorbereidingstijd: 25 minuten
Baktijd:  25 minuten
Materiaal: geen bijzonderheden

Ingrediƫnten:
2 grote zoete aardappels
een dikke wortel
100 gram kokosmeel
100 gram havermout
100 gram boekweit(of speltbloem)
15 medjool dadels 0f 2 bananen
5 eetlepels kokosrasp
2 eetlepels amandelmelk
60 ml kokosolie extra virgin + 1 eetlepel kokosboter
5 eetlepels gram raw cacao poeder
1 theelepel kaneel
1 eetlepel oploskoffie
zout naar smaak
1 theelepel bakpoeder
Evt handje walnoten


Werkwijze:
Verwarm je oven voor op 180 graden. Verwijder de schil van de zoete aardappels en snij deze in kleine blokjes. Doe de blokjes in een pan met kokend water en laat deze 10 minuten zachtjes doorkoken. Haal de pan van het vuur en laat de zoete aardappel afkoelen. Doe de wortels in je keukenmachine en laat deze draaien tot er een papje ontstaat. Doe daarna de aardappels erbij. Doe het mengsel in een schaal en voeger de dadels, amandelmelk, kokosrasp en de eetlepel kokosolie erbij en mix tot je een glad beslag hebt. In een pannetje verwarm je vervolgens de 60 ml kokosolie tot deze gesmolten is. Schep daarna de cacaopoeder en de oploskoffie erbij en roer tot je een sausje hebt. Giet dit over je beslag en mix nogmaals. Giet het beslag in een brownievorm en voeg de bakpoeder toe. Strooi evt.  wat havermout over het beslag.
Zet het beslag 25 minuten lang in de voorverwarmde oven. Laat de brownie goed afkoelen voordat je hem in stukken snijdt en geniet!!

Tip: Snijd de brownie in kleine stukje van 2,5 cm bij 2,5 cm en doe ze met wat bakpapier ertussen in de vriezer. Ze zijn zo weer ontdooit en hoe je niet alles in een keer op te eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten