dinsdag 28 februari 2017

Vegetarische boerenkool frittata

Naar een idee van de de AH. Maar aangepast aan mijn eigen smaak en idee. Wij vinden hem heerlijk. Nog lekkerder als de boerenkoolquiche  die ook in dit blog staat.  Ik had geen pesto in huis, maar wel knoflook en Italiaanse tuinkruiden,


Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bak: 30  minuten
Materiaal: glazen ovenschaal met bakpapier

Ingrediënten:
2 eetlepels olijfolie
3 rode uien (in halve ringen)
300 gram boerenkool (fijngesneden, panklaar)
3 eieren (losgeklopt)
125 milliliter melk
1 eetlepel pesto
100 gram zachte geitenkaas (verbrokkeld)
beetje zout en peper
eetlepel Italiaanse tuinkruiden

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olie en bak hierin de uien circa 10 minuten op middelhoge stand.
Voeg de boerenkool toe en bak circa 5 minuten mee.
Meng in een kom de eieren, pesto en geitenkaas en breng op smaak met zout en peper.
Roer de boerenkool door het eimengsel.
Schenk de vulling op het deeg en bak de fritatta

in de oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met een salade. Bijvoorbeeld bleekselderij met appel en een handje rozijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten