woensdag 4 januari 2017

Een eenvoudig groentestoofpotje

Een handig receptje. Snel klaar te maken van wat je nog in huis hebt. Een mooie manier om allerlei restjes op te maken.


Tijd voorbereiding: 10 minuten snijden
Kooktijd: 20 minuten
Specifiek materiaal: braadpan met dikke bodem

Ingrediƫnten
* uitje
* 2 dikke wortels
* paprika
* courgette
* scheut olijf olie
* teentje knoflook
* evt. bouillon blokje
* peper, zout, gember, kurkuma, ketoembar

Maar: kan ook met een restje broccoli, bloemkool, bleekselderie, prei, tuinboontjes. Evt. wat kikker/groene erwten uit de vriezer.

Snij de ui in grove stukken en begin deze kort aan te bakken. Snij de wortels in hele dunne plakjes en voeg ze toe. Wortels hebben wat meer tijd nodig. Dus even langer aanbakken. Snijd dan de rest van de groeten in grove stukken en voeg deze gezamenlijk toe. Ook weer kort aan bakken.
Voeg dan 100 ml water toe, met het bouillonblokjes als je dit nodig vindt. Laat dit met het deksels op de pan 5 minuten smoren. Ik zet zelf altijd de kookwekker, want als dit te lang wordt gebakken s het pap.

Tip:
Eventueel een zakje kleine krieltjes toevoegen. Deze bak ik wel apart, anders worden de krieltjes zo papperig.

Tip:
Serveren met rijst. Dan voeg ik wat kerrie toe en wat kokosrasp.
Serveren met zoete aardappelfrietjes.
Serveren met pasta. Evt voor de frisheid met een eenvoudige kommersalade.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten