donderdag 5 januari 2017

Gluten vrije linzensoep

Een lekkere linzensoep die ook geschikt is voor mensen met een glutenvrij dieet.

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd:30 minuten
Materiaal: geen bijzonderheden

Ingrediƫnten
* 1 ui
* 2 teentjes knoflook
* 2 worteltjes
* 2 stengels bleekselderij
* 200 gram linzen
* 1 eetlepel olijfolie
* 1 rode peper
* 400 gram tomatenblokjes uit blik
* 3 gedroogde tomaten op olie
* zout
* 3 eetlepels peterselie
* 50 gram geraspte belegen kaas

Werkwijze:
Pel en snipper de ui en teentjes knoflook. Verwijder de zaadjes van de peper en snijd hem in reepjes. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in blokjes. Snijd de bleekselderij in ringetjes. Spoel de linzen in een vergiet en laat ze uitlekken. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui met knoflook, pepertje, worteltjes en bleekselderij al roerend  5 minuten. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. Voeg de tomaten met sap, gedroogde tomaten en linzen toe. Schenk er 1 liter water bij. Breng het geheel aan de kook en laat de soep afgedekt al roerend op laag vuur 4, 5 minuten koken. Breng de soep op smaak met zout en garneer met peterselie. Serveer de soep met de geraspte kaas.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten