donderdag 5 januari 2017

Courgettesoep

In de tijd dat de courgette klaar zijn, zo in augustus/september, eten we graag courgette soep. Makkelijk om te maken en altijd een succes.



Voorbereidingstijd: 20 minuten snijwerk
Kooktijd: 20 minuten
Materiaal: staafmixer en een grote pan

Ingrediënten voor 2 liter soep:
* 2 uien
* kilo courgette
* 2 grote aardappelen
* liter water
* beetje zout en per
* pakje Boursin

Werkwijze:
Snijd de ui in kleine stukjes en blak ze glazig.
Snijd de courgette in grove blokjes.
Doe deze ook in de pan.
Doe een liter water bij en breng dit aan de kook.
Schil de aardappel en snijd deze in kleine stukjes en voeg deze ook toe.
Laat de soep 20 minuten koken.
Pureer de soep met de stafmixer en voeg aan het eind het pakje boursin toe.

Serveer met oerbrood!

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten