zaterdag 14 januari 2017

Pizza met een bloemkoolbodem

Mmm pizza, maar het deeg maken is toch altijd wel een klus. Gemakkelijker zijn natuurlijk de bodems van bladerdeeg. Maar dit zijn natuurlijk lappen bloem en vet. Gezien op pinterest: pizzabodem van bloemkool. Ongemerkt eet je zo 250 gram groente extra!
Vandaag geprobeerd. Lekker geworden. En glutenvrij!
Dit gaan we beslist vaker maken.

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 25 minuten
Afbaktijd: 15 minuten
Materiaal: keukenmachine

Ingrediƫnten: ( voor 2 personen)
Bodem:
* 500 gram bloemkool( meer mag)
* 2 eieren
* 50 gram (geraspte) kaas
* evt een beetje zout
* twee eetlepels havermout( naar keuze)

Topping:
* tomatenpuree
* 2 uien
* 75 gram champions
* 1 paprika
* wat feta kaas
* ansjovis
* oregano
* zout en peper
* 3 teentjes knoflook
* met geraspte

Werkwijze:
Snijd de bloemkool in kleine stukken en pureer dit tot de grote van een rijstkorrel. Wij hebben de bloemkool 2 minuten gekookt en toen afgegoten in een theedoek. Het beslag was vrij nat, daarom hebben we er twee eetlepels havermout aan toegevoegd. Vervolgens in een beslagkom gedaan en de eieren er door geroerd. Idem met de geraspte kaas. Dit mengsel in een bakblik gedaan met bakpapier. 25 Minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.

Ondertussen de uien en paprika gesneden en even aangebakken. De champions en de knoflook gesneden.

Als de bodem klaar, de rest van de ingrediƫnten toevoegen en als laatste de geraspte kaas erover strooien.

Dit nog 15 minuten afbakken in een oven van 220 graden.

Lekker met een glaasje rode wijn.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten