zondag 8 januari 2017

Rode bieten salade

Rode bieten zijn erg gezond. Volgens www.isditwelgezond.nl:

"Bieten zijn een goede bron van voedingsstoffen, vezels en veel plantaardige stoffen, en hun verbruik is gekoppeld aan een betere gezondheid.
Bieten zijn een grote bron van vele essentiële vitaminen en mineralen.

* Foliumzuur (B9): Eén van de B-vitamines, belangrijk voor de normale weefselgroei en celfunctie. Het is bijzonder belangrijk voor zwangere vrouwen.
* Mangaan: Een essentieel sporenelement, gevonden in grote hoeveelheden in volle granen, peulvruchten, groenten en fruit.
* Kalium: Een dieet rijk aan kalium kan leiden tot een verlaagde bloeddruk, en hebben een positief effect op de cardiovasculaire gezondheid.
* IJzer: Een essentieel mineraal dat vele belangrijke functies in het lichaam vervuld. Het is noodzakelijk voor het transport van zuurstof naar de rode bloedcellen.
* Vitamine C: Een antioxidant dat belangrijk voor het immuunsysteem en de gezondheid van de huid."

Elke week staan rode bieten (gekookte) daarom op ons boodschappenlijstje.


Voorbereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
* pakje gekookte rode bieten
* klein uitje
* appel
* 2 eetlepels kikkererwten
* stukje feta kaas
* scheutje basilicum azijn
* 1/2 theelepel kaneel
* stukje gember
* eetlepel zonnebloempitten
* eetlepel walnoten
evt naar smaak:
* stengel bleekselderij,
* wat zure augurkjes
* theelepel kurkuma

Werkwijze:
Snijd de bietje in grove stukjes. De ui en appel in kleine stukjes snijden.
Alles in een schaal door elkaar scheppen.

Lekker als lunch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten