Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd:40 minuten midden in de oven, evt 10 minuten langer
Materiaal: bakblik en bakpapier
Ingrediƫnten:
300 gram bloem: spelt / volkoren tarwe / rogge / rijst / havermout
2 eieren
3 eetlepels gebroken lijnzaad
1 eetlepel zonnebloempitten
150 ml (plantaardige) melk
1 theelepel bakpoeder
300 gram bloem: spelt / volkoren tarwe / rogge / rijst / havermout
2 eieren
3 eetlepels gebroken lijnzaad
1 eetlepel zonnebloempitten
150 ml (plantaardige) melk
1 theelepel bakpoeder
Extra toevoegingen:
olijven
restjes kaas
1/2 rode paprika
restjes vlees; plakjes ham of zo
Werkwijze;
Knip het bakpapier af en verfrummel dit. Doe het dan in in het bakblik. Ik zet dit altijd even vast met 4 plastic knijpers. Ik haal ze weg als ik het beslag in de oven zet. Deze kunnen na afloop gewoon in de vaatwasser.
Weeg 300 gram bloem af. Mijn voorkeur is 75 gram havermout, 75 gram boekweit en 150 gram speltbloem. (1000 gram €1,99 bij de Aldi en 400 gram biologische spelt bij de Jumbo voor €2,19)
Voeg de eieren en melk toe. Roer het geheel door elkaar met een lepel. (Niet de garde, het het namelijk een stevig beslag zijn. In de garde wordt het een klomp.)
Als het beslag te dik is wat melk toevoegen.
Voeg dan de lijnzaad en zonnebloempitten toe. Dan de restjes kaas, evt. vlees, de (rode) paprika in de kom. Roer dit goed door het beslag. Voeg als laatste de bakboeder toe.
Doe het beslag in het blik. Verwijder de knijpers. Zet het blik in de voorverwarmde oven en bak de cake op 180 graden in 50 minuten gaar.
olijven
restjes kaas
1/2 rode paprika
restjes vlees; plakjes ham of zo
Werkwijze;
Knip het bakpapier af en verfrummel dit. Doe het dan in in het bakblik. Ik zet dit altijd even vast met 4 plastic knijpers. Ik haal ze weg als ik het beslag in de oven zet. Deze kunnen na afloop gewoon in de vaatwasser.
Weeg 300 gram bloem af. Mijn voorkeur is 75 gram havermout, 75 gram boekweit en 150 gram speltbloem. (1000 gram €1,99 bij de Aldi en 400 gram biologische spelt bij de Jumbo voor €2,19)
Voeg de eieren en melk toe. Roer het geheel door elkaar met een lepel. (Niet de garde, het het namelijk een stevig beslag zijn. In de garde wordt het een klomp.)
Als het beslag te dik is wat melk toevoegen.
Voeg dan de lijnzaad en zonnebloempitten toe. Dan de restjes kaas, evt. vlees, de (rode) paprika in de kom. Roer dit goed door het beslag. Voeg als laatste de bakboeder toe.
Doe het beslag in het blik. Verwijder de knijpers. Zet het blik in de voorverwarmde oven en bak de cake op 180 graden in 50 minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten