vrijdag 6 januari 2017

Couscous salade

In Frankrijk kun je dit dit gerecht gewoon kant en klaar in de winkel kopen. Daar eten we het als lunchhapje. In Nederland heb ik dit nog niet gezien, maar in ons kleine dorp is dat natuurlijk ook geen wonder.


Voorbereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
* 200 gram volkoren couscous
* 2 geraspte wortels
* 1 heel klein uitje
* 30 gram (gewelde) rozijnen
* 50 gram erwtjes(uit de vriezer)
* 4 zure augurken
* 75 gram fetakaas
* 8 olijven in ringetjes geneden
* beetje zout, thijm, knoflook, gember(poeder)kurkuma
* basilicumazijn
* olijf olie
* evt. gedroogde tomaatjes in olie

Werkwijze
Kook de couscous volgens de verpakking en laat deze afkoelen. Snijd de andere ingrediënten in kleine stukjes en roer ze door de couscous. Een nachtje in de koelkast maakt de couscous lekkerder.
Couscous heeft de neiging om soms wat droog te zijn. Wat extra azijn en olijfolie toevoegen helpt.

Ik voeg nog wel vaak bij het water voor de couscous een bouillonblokje toe. Dat geeft net even wat meer smaak.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten