woensdag 4 januari 2017

Spinazie cake

Een heerlijk cake! Kan je ook prima meenemen als lunch. En zo eenvoudig om te maken.

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 45 minuten
Materiaal: oven en staafmixer

Ingrediënten:
* 75 gram havermout
* 75 gram boekweit
* 150 gram speltbloem
* 100 gram harde geitenkaas
* 350 gram spinazie vers of uit de vriezer
* 150 tot 200 ml amandelmelk
* 1 ui
* 3 a 4 eieren
* 1 dikke theelepel backing soda
* zout
* knoflook
* tijm, oregano, rozemarijn naar smaak
* eetlepel gebroken lijnzaad
* 50 gram zonnebloempitten

Werkwijze
Doe bakpapier in het cakeblik. (ik verfrummel dit altijd even, dan blijft het beter zitten)
Snijd het ui en bak deze kort aan. Voeg de spinazie toe en bak deze mee totdat dit is geslonken,
Klop in een grote schaal de eieren en voeg de amandelmelk toe,
Doe dan de droge ingrediënten, behalve de backing soda, erbij en roer ze goed door elkaar, Voeg pas op het eind de backing soda toe. Anders verliest dit zijn kracht.
Als het beslag mooi glad is, kan de spinazie en de ui door het beslag worden geroerd. Aan het eind kan de backing soda worden toegevoegd,
Verdeel dan het beslag egaal in het bakblik.Strooi er een handje zonnepitten over met de geraspte kaas.
Bak de cake in een voorverwarmde oven op 45 minuten op 175 graden. De cake is goed als een sateprikker er droog uit komt.

Tip:
Ik snij voor de helft aan en doen de pakjes per twee verpakt in de vriezer. Deze nemen we dan mee naar ons werk. De rest eten we zo!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten