vrijdag 20 januari 2017

Koolvis in folie

Een lekker en gezond gerecht: koolvis in aluminium folie.  En eigenlijk zo klaar. Onze kinderen vonden het altijd erg spannend. Het lijkt alsof er een cadeautje op je bord ligt.



Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 25 minuten in de oven
Materiaal: aluminium folie

Ingrediënten:( voor 2 personen)
2 stukken koolvis( of zalm, kabeljauw)
een klein uitje
handje preiringen
klein worteltje
verse selderij
evt. handje doperwten
beetje zout en peper
1 theelepel sojasaus/ ketjap

Werkwijze:
Snijd de groenten in kleine stukjes. Leg de vis op een stuk folie. Leg de gesneden groenten erop. Druppel de sojasaus erover. Voeg de zout en peper toe.
Vouw het pakketje dicht en leg dit op een bord midden in de oven. Zet de oven op 220 graden en bak de vis in 25 munten gaar.

Lekker met zilvervlies rijst of zoete aardappelen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten