woensdag 4 januari 2017

Salade van bleekselderij

Een lekkere frisse salade. Voor bezoek maak ik deze met de beschreven dressing. Voor ons zelf alleen met een salade olijfolie en mosterd. Niet te veel, maar net genoeg voor een beetje smaak.Als ik de salade meeneem naar mijn werk, dan doe ik er ook een handvol kikkererwten in. Heerlijk!


Ingrediënten:
Plm. 4 stengels bleekselderij
 2 flinke eetlepels rozijnen
1 flinke appels (bijv. Elstar)
50 gram walnoten
1/2 theelepen citroensap
Dressing:
2 theelepel wittewijn-azijn
2 theelepel druivepit-olie
4 theelepel zonnebloemolie
2 theelepel honing
2 theelepel afgestreken pittige mosterd
75 ml slagroom peper, zout

Werkwijze:
Was de bleekselderij.
Bewaar de mooie blaadjes.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in klein stukjes. (Doe hier gelijk wat citroensap over om bruin worden te voorkomen).
Was de rozijnen goed.
Hak de walnoten eventueel in stukjes.
Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te kloppen.
Vlak voor het serveren:
Doe alle ingrediënten door elkaar.
Doe op het laatst de selderijblaadjes op de salade ter garnering,





Geen opmerkingen:

Een reactie posten