Ingrediënten:
Plm. 4 stengels bleekselderij
2 flinke eetlepels rozijnen
1 flinke appels (bijv. Elstar)
50 gram walnoten
1/2 theelepen citroensap
Plm. 4 stengels bleekselderij
2 flinke eetlepels rozijnen
1 flinke appels (bijv. Elstar)
50 gram walnoten
1/2 theelepen citroensap
Dressing:
2 theelepel wittewijn-azijn
2 theelepel druivepit-olie
4 theelepel zonnebloemolie
2 theelepel honing
2 theelepel afgestreken pittige mosterd
75 ml slagroom peper, zout
2 theelepel wittewijn-azijn
2 theelepel druivepit-olie
4 theelepel zonnebloemolie
2 theelepel honing
2 theelepel afgestreken pittige mosterd
75 ml slagroom peper, zout
Werkwijze:
Was de
bleekselderij.
Bewaar de mooie blaadjes.
Bewaar de mooie blaadjes.
Schil de
appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in klein stukjes. (Doe hier
gelijk wat citroensap over om bruin worden te voorkomen).
Was de rozijnen goed.
Hak de walnoten eventueel in stukjes.
Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te kloppen.
Vlak voor het serveren: Was de rozijnen goed.
Hak de walnoten eventueel in stukjes.
Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te kloppen.
Doe alle ingrediënten door elkaar.
Doe op het laatst de selderijblaadjes op de salade ter garnering,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten