donderdag 5 januari 2017

Mexicaanse warps

Warps eten is ook zo makkelijk en lekker. Je kijkt wat je nog in de koelkast hebt. Doet er een blik kidney bonen doorheen en het smaakt altijd. Ik gebruik altijd de warps van de Aldi. Zijn erg voordelig. Ben nog wel op zoek naar een volkoren variant of een warps recept die je zelf kunt maken.
wat betreft de groente: je kunt de basis altijd aanvullen met wat nog hebt liggen!

We vonden het zelf maken van wraps zonder pakjes best lastig. Tot dat we ontdekten wat nu de specifieke smaak geeft. Dat is kruid: komijn. Dat maakt de wrap net af.


Voorbereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 20 minuten
Materiaal: evt. een rechthoekige ovenschaal

Ingredienten:
* 2 uien
* 1 paprika
* wortel
* zout
* 1/4 theelepel cayenne poeder
* 2 theelepels paprika poeder
* 1/4 theelepel komijn
* 1/4 theelepel koriander
* 1/2 theelepel oregano
* blikje tomatenpuree( zonder suiker)
* blik kidneybonen
* geraspte kaas
* creme fraiche


Werkwijze:
Snij de uien doe deze in de pan en bak deze glazig. Voeg dan de wortel  toe en wat later de paprika. Bak al roerend die door totdat het glazig is. Voeg de zout en de kruiden toe.
Voeg het blikje tomatenpuree en de Kidneybonen toe. Doe er een scheut water bij. Laat het even pruttelen
Leg de warps op een schone plek op de tafel en smeer de warps in met creme fraiche
Verdeel de vulling over de 8 wraps. Strooi er de helft van de geraspte kaas over.
Rol de wraps op en leg ze in de schaal. Doe er vervolgens de rest van de geraspte kaas over. Zet de warps nog 20  minuten in de oven op 175 graden.

Tip:
Je kunt ze ook niet in de oven doen. Je kunt er dan bv ijsbergsla bij in rollen.

Tip:
De warps die ik over heb pak ik een magnetronfolio en nemen we de volgende dag mee als lunch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten