zaterdag 7 januari 2017

Worteltjessoep met kip

Een lekkere maaltijdsoep. Het idee komt uit de Allerhande van de AH van winter 2016. Deze leek me zo lekker. Ik had niet alles in huis en het weer was er niet naar om nog even naar de winkel te gaan. Met eigen improvisatie gekeken, naar wat wel mogelijk was.



Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd:30 minuten  en nog eens 10 minuten
Materiaal: grote soeppan en staafmixer

Ingrediƫnten:
1,2 liter water
500 gram wortelen
2 uien
2 zoete aardappels
500 gram erwtensoepgroenten
eetlepel mosterd
1 kippenpoot
2 kip bouillonblokjes (hier even opletten,of dit glutten en suiker vrij is)
1/2 theelepel thijm
theelepel selderij
peper
zout

Werkwijze:
Doe het water in de pan en voeg de wortel, ui en aardappels in kleine stukjes gesneden toe. Als het water kookt de kippenpoot toevoegen samen met de bouillonblokjes en de kruiden. Laat dit 30 minuten zachtjes koken.
Snijd ondertussen de erwtensoepgroeten: prei, uit, wortels, bleek of knolselderij, Als de soep 30 minuten gekookt heeft, de kippenpoot er uit halen. De soep met de stafmixer pureren. Haal het vlees van de pot en doe dit terug in de pan. Voeg de eetlepel mosterd toe en laat alles nog 10 minuten koken.

Serveren met een broodje!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten