Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd:30 minuten en nog eens 10 minuten
Materiaal: grote soeppan en staafmixer
Ingrediƫnten:
1,2 liter water
500 gram wortelen
2 uien
2 zoete aardappels
500 gram erwtensoepgroenten
eetlepel mosterd
1 kippenpoot
2 kip bouillonblokjes (hier even opletten,of dit glutten en suiker vrij is)
1/2 theelepel thijm
theelepel selderij
peper
zout
Werkwijze:
Doe het water in de pan en voeg de wortel, ui en aardappels in kleine stukjes gesneden toe. Als het water kookt de kippenpoot toevoegen samen met de bouillonblokjes en de kruiden. Laat dit 30 minuten zachtjes koken.
Snijd ondertussen de erwtensoepgroeten: prei, uit, wortels, bleek of knolselderij, Als de soep 30 minuten gekookt heeft, de kippenpoot er uit halen. De soep met de stafmixer pureren. Haal het vlees van de pot en doe dit terug in de pan. Voeg de eetlepel mosterd toe en laat alles nog 10 minuten koken.
Serveren met een broodje!
1,2 liter water
500 gram wortelen
2 uien
2 zoete aardappels
500 gram erwtensoepgroenten
eetlepel mosterd
1 kippenpoot
2 kip bouillonblokjes (hier even opletten,of dit glutten en suiker vrij is)
1/2 theelepel thijm
theelepel selderij
peper
zout
Werkwijze:
Doe het water in de pan en voeg de wortel, ui en aardappels in kleine stukjes gesneden toe. Als het water kookt de kippenpoot toevoegen samen met de bouillonblokjes en de kruiden. Laat dit 30 minuten zachtjes koken.
Snijd ondertussen de erwtensoepgroeten: prei, uit, wortels, bleek of knolselderij, Als de soep 30 minuten gekookt heeft, de kippenpoot er uit halen. De soep met de stafmixer pureren. Haal het vlees van de pot en doe dit terug in de pan. Voeg de eetlepel mosterd toe en laat alles nog 10 minuten koken.
Serveren met een broodje!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten