woensdag 4 januari 2017

Appel crumble met kwark

Een bijzonder toetje voor een speciaal moment. Het originele recept is met suiker. Ik gebruik geen suiker, daarom tussen haakjes de alternatieven.

Tijd: 15 min
Materiaal: geen bijzonderheden

Ingrediënten voor de crumble:
75 g havermout
75 g volkoren spelt
75 g margarine of boter( 2 eetlepels kokosvet en een ei)
100 g suiker (1 geraspte wortel, 5 dadels, een paar druppen agavesiroop)

Ingrediënten voor de vulling:
400 g stoofappels, geschild, zonder klokhuis, in kwarten gesneden
200 gram walnoten
50 g suiker, kaneel,

Ingrediënten voor de kwark:
1  kwark van 500 gram( ik gebruik vaak wat minder)
1 bananen
1 appels
1/2 eetlepels honing (een paar druppels agavesiroop)
kaneel

Werkwijze:
Verhit de oven tot 190 °C/gasovenstand 5.
Schil de appels, snijd ze in kwarten en vervolgens in stukjes..
Kraak 200 gram walnoten
Meng de spelt en de havermout in een kom. Snijd de margarine of boter in kleine blokjes en doe die bij het droge mengsel. Wrijf alles met je vingers door elkaar tot het een gelijkmatige, kruimige structuur heeft. Doe de suiker erbij en meng alles goed.
Doe de appel in de schaal. Strooi daar de walnoten en kaneel over.
Dek het fruit af met het kruimelmengsel en zet de crumble ongeveer 25 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin en de appelvulling goed heet is.

Voor de kwark:
Prak de bananen en de snijdt de appel in stukjes
roer dit door de kwark en voeg de honing toe.
Voeg de kaneel toe.

Serveren:
Schep vlak voor het serveren de hete crumble op een bordje. Schep er twee dikke eetlepels kwark bij.


Eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten