zondag 22 januari 2017

Kerrie schotel

Mijn eerste vegetarische recept. Al jaren geleden gekregen en vaak gemaakt. Het originele recept geeft aan dat je het kunt eten met rijst. Zelf maak ik er altijd boontje bij. Ik vind dat er andere te weinig groente wordt gegeten.

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Materiaal: geen bijzonderheden

Ingrediƫnten:( voor 4 personen)
6 eieren
250 gram champignons
1 middelgrote ui
40 gram roomboter
0,5 liter  melk
2 eetlepels volkoren (spelt) meel
eetlepel kerrie
zout en peper
paprika poeder

Werkwijze:
Kook de eieren  hard( 8 min).
Snijd de champignons in plakjes
Snipper de ui.
Roerbak de ui en de champignons tot ze glazig zijn.
Bestrooi ze met de bloem.
Roer er een scheut melk door.
Blijf goed roeren tot alle melk in  de pan is.
Roer tot de saus dik is.
Voeg dan de zout, peper en kerrie naar smaak toe.
Doe de saus in een schaal en leg de halve eieren in de saus.
Bestrooi dit met de paprika.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten